Egyesület

» Mérföldkövek

» Alapszabály

» Közhasznúsági jelentések

» Adó 1%-ék

» Dokumentumtár


Szolgáltatások

» Támogató szolgálat

» Közösségi Pszichiátriai ellátás

» Fogyatékos Személyek nappali ellátása

» Pszichiátriai Betegek Nappali Intézménye


Kulturális

» Aktuális programok

» Sajtómegjelenések

» Galéria

» Termékek


Pályázatok

» Aktuális pályázataink

» Lezárt pályázataink


Gépjárműveink

» Autóbérlés

» Galéria


Kapcsolat

» Elérhetőségek

» Térkép

» Írjon nekünk!

2015.09.01. - SZÜLŐ2015/12

Szülősegítő szolgáltatások támogatása

Az FSZK Nonprofit Kft. által meghirdetett SZÜLŐ2015 kódszámú „Szülősegítő szolgáltatások támogatása” című pályázati program keretében vissza nem térítendő támogatásban részesült egyesületünk.

Támogatás összege:  1.000.000 Ft

A támogatási összeg felhasználása:  2015.09.01-2016.06.30.

Szülők foglalkoztatását elősegítő programok:

Egyesületünk két településen is működtet nappali ellátó intézményt, ahol a fogyatékkal élő embereket napközbeni ellátását biztosítunk, felszabadítva ezzel az őket addig 24 órában gondozó szülőket. Több olyan szülőt is megismertünk így, akiknek bár már lenne ideje így munkát vállalni, a hosszú kiesés miatt nem tudnak elhelyezkedni a munkaerő piacon. Őket akartuk segíteni ezzel a programmal.

Célcsoportunk: olyan fogyatékkal élő gyermeküket nevelő szülők, akikkel az egyesület a támogató szolgáltatás vagy a nappali ellátás kertében napi kapcsolatban van. Ezeknek a szülőknek így jól ismertük a helyzetüket, életkörülményeiket.

Célunk az volt, hogy segítsük a szülők munkába állását egy olyan programmal, amellyel javítjuk munkaerő piaci esélyeiket. Célunk az egyéni álláskeresés segítése, álláskeresési technikák elsajátítása, pszichológiai tanácsadással a sikeres álláskeresés pszichológiai hátterének megteremtése. Fontos, hogy fejlesszük tájékozódó képességüket a munkaerő piacon, hogy különböző kompetenciák fejlesztésével képessé tegyük őket a munkavállalásra. Így fejlesztettük a kommunikációs készségüket, önismeretüket, az elhelyezkedéshez szükséges praktikus ismereteiket, segítsük őket eligazodni az internet és a számítógép használat világában. Egyik programelemünkkel pedig megismertettük őket egy jól fejlődő céggel, ahol esélyük lehet a munkavállalásra.

A szülők munkába állásának elősegítését célzó 4 programelem:

 1. Egyéni munkatanácsadás

A szolgáltatás célja az elhelyezkedést akadályozó körülmények feltárása személyre szabottan és azok megszűntetése.

 1. Motivációs csoportfoglalkozás

A szolgáltatás átfogó célja a munkaerőpiacon hasonló helyzetben lévő, hasonló problémával küzdő emberek elhelyezkedése és tartós foglalkoztatása. Cél, hogy a munkát keresők legyenek felkészülve a munkavállalásra vagy munkavégzésre, és ennek érdekében: közösséget alkossanak, találkozzanak sorstársaikkal, tapasztalják meg, hogy a helyzetükben nincsenek egyedül és önismeretük bővüljön, nyerjenek közösségi megerősítést.

 1. Digitális írástudás fejlesztése csoportos foglalkozás keretében

A célcsoportba tartozó szülők hosszú időre kiestek a munka világából így tapasztalatunk szerint a technikai ismereteik is elmaradtak a nagyfokú technikai fejlődés miatt. Célunk hogy megismerkedjenek vagy újra felelevenítsék, bővítsék az ismereteiket az alapvető irodai eszközök használatával és a multimédiás,- informatikai eszközökkel, valamint a számítástechnikai programokkal.

 1. Üzemlátogatás

Egyesületünk felvette a kapcsolatot a nyíregyházi székhelyű, dinamikusan fejlődő Marso Gumiabroncs hálózattal, mely folyamatosan növeli telephelyei számát. Ennek a cégnek az életével, feladataival ismertetjük meg a program résztvevőit annak reményében, hogy később valamely családtag el tud helyezkedni majd a cég telephelyeinek egyikén.

A projekt megvalósításában részt vevő szakemberek:

 • 1 fő számítástechnikai oktató (feladata: digitális írástudás fejlesztése)
 • 1 fő tanácsadó, tréner (feladata: egyéni munkatanácsadás, motivációs csoportfoglalkozás)
 • 1 fő szervező (feladata: szervezés)

A program keretében kért támogatás felhasználása:

 • Képzési költségek
  • egyéni munkatanácsadás
  • motivációs csoportfoglalkozás
  • digitális írásfejlesztés
 • Utazási költségek
   

Ezúton köszönjük a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft-nek a támogatást. 


vissza